Ekstraordinært åbent hverdage fra 8.00-20.00
Ekstraordinært åbent hverdage fra 8.00-20.00
Ekstraordinært åbent hverdage fra 8.00-20.00
Ekstraordinært åbent hverdage fra 8.00-20.00
Kundeservice er åben alle hverdage til 16.00.
50 50 50 50
Siden den første iPhone kom på markedet tilbage i 2007 og revolutionerede hele mobilbranchen, er det gået lynhurtigt med udviklingen af applikationer til både smartphones og tablets. Apple var de første til at indføre applikationer, som vi kender dem i dag, og i snart 10 år har programmører verden over lavet den ene nye banebrydende og fængende app efter den anden.
Kunne du godt tænke dig at lave din egen app til iPhone, er der intet til hinder for, at du også kan producere og tilbyde din egen app på App Store. Men hvordan kommer man i gang? Hvad har man brug for? Og hvordan får du din app på App Store, når du har lavet den? Det dykker vi ned i her.
Lad os starte fra en ende af. For at kunne lave din egen app til iPhone, skal du bruge en enhed at lave den på. Og her er der ikke så mange valgmuligheder - du skal nemlig have fat i en Mac.
Det program, du skal bruge for at kunne programmere din egen app, står Apple bag, og derfor udkommer det naturligvis kun til deres egen maskine. Har du allerede en Mac, er det bare top. Har du ikke, kan du måske finde hjælp i næste punkt.
Der er ingen tvivl om, at det er dyrt at gå ud og købe en helt ny Mac bare for at lave en lille app. Derfor er der nogle kloge mennesker, der har sat sig ned og skræddersyet en løsning til dig, der har en almindelig Windows PC, men som stadig gerne vil i gang med at lave din egen app.
Løsningen går under navnet MacInCloud. Det er en service, der tilbyder dig at leje dig ind på en Mac-maskine via en cloudløsning. På den måde kan du altså få adgang til en Mac uden at gå ud og købe en.
Pr. dags dato koster den service 1 dollar i timen eller 20 dollars om måneden. Du kan også vælge dyrere løsninger, men til at begynde med har du ikke brug for mere. Du har mulighed for at gemme dine projekter via andre cloud-løsninger som Google Drev og Dropbox.
Når du har maskineriet i orden, skal du bruge et program til at designe og programmere selve appen. Når du skal lave en app til App Store, laves den i programmet Xcode.
Du henter Xcode ned på din Mac via App Store. Den er naturligvis gratis, og den kræver omkring 3 GB ledig plads. I Xcode laver du alt fra det visuelle interface til de mere detaljerede funktionelle muligheder, og du har blandt andet mulighed for at bruge en drag-and-drop funktion, som står til rådighed.
På din vej til at blive en vaskeægte app-mester vil du også støde på ordet Swift. Og hvad er det så for en størrelse?
Jo, Swift er et programmeringssprog designet af Apple netop til udvikling af apps. Det blev udviklet til at være nemmere og mere sikkert at bruge end det forrige Objective-C.
Du skal ikke kunne mestre Swift for at kunne bygge en app. Det er bare for at introducere dig for, hvad du skal stifte bekendtskab med på din vej til din første app.
Xcode er altså programmet du skal bruge til at skrive koden i, og selve koden skrives i programmeringssproget Swift. Så langt, så godt.
Når du er kommet i gang med at bygge din app, har du behov for at teste den undervejs. Det er du nødt til for at finde ud af, om du er på rette spor, og at det, du sidder og laver, rent faktisk fungerer.
Men når du nu er i gang med at lave en app til en iPhone, tænker du sikkert, at du har behov for en iPhone for at kunne teste det, du bygger. Men faktisk ikke.
Xcode har nemlig en indbygget iPhone-simulator, så du slet ikke behøver at forlade programmet for at teste, hvordan dine funktioner virker eller for at se dit layout i action.
Når du er færdig med at bygge din nye super fede app, skal du jo have den ud på markedet, så du kan imponere resten af verden med din kunnen. For at du selv og andre kan downloade din app, skal den i App Store. Samme sted som du er vant til at hente alle dine andre apps på din telefon og tablet.
Men før du kan få din app ud til resten af verden, skal du have et Apple Developer Membership. Det er et medlemskab, som koster 99 dollars om året, og som giver dig adgang til at sende dine apps ud i App Store. Vær dog opmærksom på, at alle apps første skal godkendes af Apple, før de ryger ud på markedet.
Du kan ikke komme uden om at købe et Apple Developer Membership, hvis du vil have din app i App Store.
Der er ingen tvivl om, at jo bedre du er til at programmere, desto bedre apps vil du også kunne udvikle. Men alting har sin begyndelse, og du kan sagtens få bygget din første app uden nogen former for kendskab til programmering.
Øvelse gør mester, og så snart du har bygget din første app, er der ikke lang vej til nummer to og tre.
Hvis du gerne vil have yderligere hjælp til at bygge din første app til iPhone, har vi her samlet en liste over kurser, du kan tage for at komme i gang med netop denne disciplin.
Danske kurser i at udvikle en app til iPhone
Lav din egen app med Objective-C og Xcode - Gratis
iOS Apps Introduktionskursus - Betalt
Engelske kurser i at udvikle en app til iPhone
How to make iPhone Apps with no programming experience - Gratis og betalt
Når du har fået programmeret din første fede app, vil det jo være lækkert med en iPhone, så du rent faktisk kan bruge den. Har du ikke sådan en, har vi et stort udvalg af iPhones til skarpe priser.
CBB Lounge