Åbent hverdage fra 8.00-16.00
Kundeservice er åben alle hverdage til 16.00.
50 50 50 50
For mange mennesker kan det være nødvendigt at skulle ringe til og fra USA. Men hvordan gør du det billigst? Hvilke landekoder skal du bruge? Og kan du rent faktisk ringe gratis til og fra USA? Alt det og meget mere får du svar på her, hvor jeg dykker lidt ned i, hvordan du nemmest får kontakt til folk “over there”.
De to landekoder er ikke så svære at huske. Du kender formodentlig allerede den danske, som er det velkendte +45. Det står som regel foran telefonnummeret på displayet, hver eneste gang en person, du ikke har tastet ind i din telefonbog på mobilen, ringer til dig.
Den amerikanske landekode er nok lige så nem, hvis ikke nemmere, at huske. Den er i al sin enkelt hed +1.
Så når du skal have fat i et amerikansk nummer, skal du huske at have +1 foran nummeret, mens du ved kontakt til et dansk nummer, skal huske landekoden på +45.
Benytter du dig af en dansk mobiltelefon med et dansk Sim-kort, kan der pålægges, alt afhængig af dit abonnement, yderligere opkaldsafgifter. Disse penge bliver hos langt de fleste mobilselskaber trukket fra din mobilkonto. Den konto, du fylder op på hos dit mobilselskab. Det er også her, du som regel fylder op for at kunne betale dit månedlige abonnement.
Bruger du din danske telefon til at ringe enten til eller fra USA, er det vigtigt, at du er opmærksom på saldoen på din mobilkonto. Opkaldsafgifterne vil blive trukket, og fylder du ikke op igen, kan den ende med i at stå i minus i længere tid, hvilket i sidste ende kan medføre en midlertidig lukning af Sim-kortet.
Et godt råd til at undgå at din konto bliver midlertidigt spærret, er at sætte automatisk optankning til. På den måde kan du hele tiden være sikker på, at du ikke er i minus mere end et kort øjeblik, da der automatisk vil blive tanket op, når du når under en bestemt grænse.
Priserne på opkald fra Danmark til udlandet kan variere meget fra teleselskab til teleselskab. Dog ligner prisen for opkald fra Danmark til USA meget hinanden hos de forskellige teleselskaber.
Først og fremmest vil du ofte støde på en opkaldsafgift, der som regel ligger på 25 øre til 1 krone pr. opkald. Dernæst kommer prisen pr. minut. Priserne her svinger, men ofte ikke med meget mere end et par kroner, alt afhængig hvilken udbyder du har.
Har du behov for at ringe over Atlanten ofte, kan der være en del penge at spare ved at vælge det rigtige mobilselskab. På den lange bane kan der nemlig være stor forskel på de forskellige priser.
Er det dig, der har taget turen over Atlanterhavet, og befinder du dig nu i USA med behov for at være i kontakt med personer hjemme i Danmark, er det dog et væsentlig andet prisleje, du befinder dig i.
Det er som oftest langt dyrere at sidde i udlandet og ringe hjem til Danmark, end det er at være i Danmark og ringe op til et udenlandsk nummer.
Skal du eksempelvis ringe fra USA og hjem til bekendte i Danmark med et abonnement, kan det også være en god ide at undersøge priserne hos de forskellige teleselskaber før du rejser.
Det kan være, du så er fristet til at tro, at det så ikke koster penge at være den, der modtager opkald, mens du er i udlandet. Men her slipper du desværre heller ikke uden ekstra omkostninger.
Er du i USA, og modtager du et opkald fra Danmark, kan det stadig ende med at blive en ret omkostningstung affære, også selvom det er dig, der besvarer opkaldet.
Det sidste scenarie, vi kommer til at gå igennem her, er det, at du sidder i Danmark og modtager et opkald fra et dansk nummer i USA. Her kan du roligt tørre sveden af panden, da det i så fald ikke er dig, der ender med at hænge på hverken den hele eller halvdelen af regningen.
I dette tilfælde vil det være vedkommende, der ringer, som betaler prisen. Du vil kun skulle betale den pris, der står for et normalt opkald modtaget i dit abonnement. Så du skal ikke være bange for, at dit kreditkort kommer til at gløde, hvis familien ringer fra USA og vil sige hej.
Det koster også penge at sende både sms- og mms’er til og fra USA. Det koster dog ikke penge at modtage en SMS, men MMS’er går ind under dataforbruget, og bliver derfor takseret som data.
Det er også vigtigt at være opmærksom på dit dataforbrug, da du ved at bruge det i udlandet kan risikere at stå med en kæmperegning, når du rammer Danmark igen.
Derfor kan det være en rigtig god idé kun at benytte dig af WiFi forbindelser eller at investere i et lokalt Sim- eller taletidskort, hvis du har behov for at komme på nettet, mens du er i USA. Ellers kan dit dataforbrug hurtigt løbe af sporet under din tur.
Skal du være i USA i længere tid, eventuelt ved længerevarende skoleophold eller ved decideret flytning til USA, kan det være en god ide at overveje at få et amerikansk Sim-kort fra en amerikansk udbyder.
Ved en mere permanent tilværelse i landet, vil størstedelen af din telefoniske kontakt formodentlig også foregå til nye venner, værtsfamilier el.l., som bor i landet.
Men skal du blot et par uger på ferie, er der ingen grund til at gå i panik over de relativt høje minutpriser. Først og fremmest kan du overveje, om du overhovedet har behov for at ringe hjem. Og i så fald; om det ikke kan gøres kort, så du slipper for rigtig dyre regninger.
Du kan også vælge en alternativ løsning, som eksempelvis 3 Like Home fra 3 eller lignende abonnementsløsninger fra andre mobilselskaber. Her bliver der lagt vægt på, at det ikke skal være en stor omkostningsbyrde at være i kontakt med familie og venner, bare fordi man er et smut i udlandet.
Med en sådan abonnementsløsning surfer, taler og sms’er du til nøjagtig de samme takster som i Danmark. Det vil altså sige, at du ikke behøver at bekymre dig om dyre minuttakster eller pristunge sms’er, når du er i udlandet.
Skal du til USA, er det selvfølgelig essentielt, at du vælger et abonnement, hvor USA er med på listen over de lande, dit abonnement gælder i. Med sådan en type abonnement gælder nøjagtig de samme vilkår, som når du er i Danmark. Altså er der ingen anledning til hovedpine over regningen over de mange ekstra opkaldsafgifter - for den kommer aldrig.
Hvis du vil gøre opkaldene så billige som overhovedet muligt, bør du overveje helt at skrotte mobilnettet og derimod ringe via en løsning som eksempelvis Skype, hvor du primært ringer via internettet i stedet for.
Selvfølgelig er der en udgift til internettet, men hjemme i Danmark har 95% af alle husstande jo efterhånden internet, og er du i USA uden net, skal du nok ikke meget mere end et par hundrede meter ned ad gaden, før du finder en café med gratis WiFi, hvor du kan ringe fra.
Alternativt kan du også vælge at bruge den indbyggede opkalds/videofunktion i Facebooks chat-system, hvis du ikke gider at bøvle med at skulle installere Skype. Så kan du bare ringe direkte over Facebook - stadig ved hjælp af WiFi.