Godt at vide

Gode råd om sikkerhed

Hvis du vil undgå virus på din PC, er det en god idé at starte med at installere et antivirusprogram og læse vores gode råd, når du bruger nettet. En virus er et program, der er i stand til meget hurtigt at sprede sig til din PC og videre til andre PC'ere, der er forbundet til din PC eller via dine kontakter i din e-mail og chatprogrammer. Virussen kan ligge i et program eller en fil og kan skade din PC og fx slette filer og programmer. Du kan læse mere om de forskellige typer på IT-borger.dk

Der findes mange forskellige antivirusprogrammer. Det vigtigste er, at det program du vælger, opdateres dagligt, så du på den måde er sikret mod de nyeste virusser.

Du kan vælge at købe et antivirusprogram eller hente det gratis på nettet. Af gratis antivirus kan nævnes AVG, avast! eller Calmwin. CBB Mobil kan ikke garantere kvaliteten af de nævnte antivirus eller at de bliver ved med at være gratis.

 

Antispyware

Som med virus er den bedste måde at sikre dig mod spyware på, at have et antispywareprogram og være kritisk med hvilke programmer og filer, du henter på internettet. Spyware er programmer, der overvåger dig i alt fra din brug af internettet til dine ændringer af PC-opsætninger og meget andet.

Som standard i Windows XP og Vista er der installeret Windows defender, som beskytter dig mod spyware. Hvis du har et andet styrestystem eller ønsker lidt ekstra beskyttelse, kan du købe et antispywareprogram. Flere steder på internettet, kan du hente gratis antispyware. Af gratis antispyware kan nævnes Ad-ware, SpywareBlaster eller Spybot. CBB Mobil kan ikke garantere kvaliteten af de nævnte antispywareprogrammer eller at de bliver ved med at være gratis.

 

Firewall

En firewall kan beskytte dig mod angreb fra hackere og virus, der forsøger at få adgang til din PC. En firewall er en software der installeres direkte på din PC og giver dig mulighed for at lukke for bestemte programmers adgang til og fra internettet.

Som standard i Windows XP og Vista er der installeret en firewall, som du kan bruge. Hvis du har et andet styresystem eller ønsker lidt ekstra beskyttelse, kan du købe en firewall. Flere steder på nettet er det også muligt at downloade en gratis firewall. Af gratis firewalls kan nævnes Comodo, Zonealarm eller Outpost. CBB Mobil kan ikke garantere kvaliteten af de nævnte firewalls eller at de bliver ved med at være gratis.