Godt at vide

EU Roaming

D. 15. juni 2017 indførte EU nye regler for mobiltelefoni, når du rejser i et andet EU-land. Du kan derfor bruge din taletid, sende beskeder og bruge en del af din data til EU-data, når du er afsted. Vil du gerne læse mere om de nye EU Roaming-regler, kan du læse mere på Energistyrelsens hjemmeside her.  Har du et DK-abonnement, kan du nemt skifte til et EU Roaming-abonnement på Mit CBB.

SE EU ROAMING ABONNEMENTER       SKIFT ABONNEMENT

Hvad kan jeg bruge EU Roaming til?

Med et EU Roaming-abonnement får du nu endnu større frihed, når du skal på ferie, på weekendtur eller bare et smut over grænsen
Du kan nemlig tage dit EU Roaming-abonnement med dig til et andet land i EU eller Norden – uden du skal bekymre dig om store udgifter for at ringe, sms’e, mms’e og bruge internet. Det hele er inklusiv i dit abonnement.

Hvis du fx er i Tyskland, kan du:

 • bruge din taletid til at ringe til danske, lokale og andre EU-numre
 • modtage opkald, SMS og MMS
 • sms’e frit til venner og familie eller mms’e, hvis du skal sende feriebilleder. Det gælder også både til danske, lokale og andre EU-numre.
 • bruge de GB, som du har til rådighed til EU-data ud af dine samlede GB. Du skal derfor ikke tænke på at finde WiFi, når du er afsted.
  Vi har selvfølgelig sørget for, at du ikke får nogen ubehagelige overraskelser, hvis du får brugt dine GB til EU-data, afbryder vi forbindelsen. Dit abonnement bliver fornyet d. 1. i hver måned og så har du igen EU-data til rådighed.

Kan jeg købe Ekstra data?

Ja. Når du har brugt alt data i dit abonnement, vil du modtage en SMS, hvor du har mulighed for at købe Ekstra data, som gælder resten af måneden.

Ekstra data
Du kan vælge mellem tre forskellige, som gælder resten af måneden:

1 GB til 49 kr., som du også kan bruge i EU.
5 GB til 99 kr., hvoraf du kan bruge 3 GB i EU.
20 GB til 149 kr., hvoraf du kan bruge 5 GB i EU.

Beløbet trækkes fra din CBB-saldo. Dit abonnement bliver fornyet d. 1. i den kommende måned. Resterende GB bliver ikke overført til næste måned.

Har du brug for Ekstra EU-data, når du er i et andet EU-land?
Får du brugt det EU-data, som er i dit abonnement, imens du fx er i Italien, så vil du modtage en SMS, hvor du kan vælge, om du vil købe 1 GB Ekstra EU-data til 49 kr., som gælder resten af måneden. Du kan også vælge at surfe videre for 5 øre/MB. Foretager du dig intet, har du ikke mere data resten af måneden i andre EU-lande. Du kan naturligvis bruge WiFi, hvis du har mulighed for det.

I hvilke lande kan jeg bruge mit EU Roaming-abonnement?

Du kan bruge dit EU Roaming-abonnement i 44 lande samt følgende øer og delstater i EU:

 

Albanien
Andorra
Belgien
Bosnien-Hercegovina
Bulgarien
Cypern
England
Estland
Finland
Frankrig
Færøerne

Grækenland
Grønland
Holland
Irland
Island
Italien
Kosovo
Kroatien
Letland
Liechtenstein
Litauen

Luxembourg
Makedonien
Malta
Monaco
Montenegro
Nordirland
Norge
Polen
Portugal
Rumænien
Schweiz

Serbien
Skotland
Slovenien
Slovakiet
Spanien
Sverige
Tjekkiet
Tyskland
Wales
Ungarn
Østrig


EU Roaming gælder også disse øer og delstater


Du kan også tage dit abonnement med til lande, der ikke er medlem af EU, men så gælder taksterne for vores udlandspriser, hvis du bruger din telefon. Du kan se taksterne her.

Er der noget, som jeg skal være opmærksom på?

Ja. Vi har ikke i sinde at skjule noget for dig og derfor vil vi gerne gøre dig opmærksom på: 

 • EU Roaming-abonnementerne gælder ikke opkald og beskeder til udenlandske numre, når du er i Danmark. Det vil sige, er du i Danmark og vil du ringe, sms’e eller mms'e til fx et fransk nummer, så gælder vores Udlandspriser.
 • EU Roaming-abonnementerne gælder ikke på skibe og færger. Du anvender skibets eller færgens satellitnetværk og det er meget dyrt at anvende. Se taksterne for skib/fly.
 • Henover en fire måneders periode, må du roame i et andet EU eller nordisk land i maksimalt halvdelen af tiden med dit mobilabonnement, hvis du overskrider tiden, kan vi forbrugstaksere dit forbrug.
 • Du skal være opmærksom på, om din telefon kobler sig på et andet netværk i et land, der ikke er inkluderet i EU Roaming abonnementerne, når du rejser tæt på landegrænser på din ferie. Din telefon kan fx koble sig på et tyrkisk netværk, når du opholder dig på Cypern og det kan derfor blive meget dyrt for dig.
 • Køber du Ekstra data vil dit køb kun gælde resten af måneden. Du kan ikke få overført ubrugt data til næste måned. Dit abonnement bliver fornyet d. 1. i hver måned.
 • Har du et DK-abonnement nu, skal du senest 24 timer før, at du forlader Danmark skifte til et EU Roaming-abonnement, da skiftet skal ske på dansk netværk.

Har du ikke brug for et abonnement, der virker i udlandet?

Vi tilbyder også DK-abonnementer, der kun virker i Danmark.